Zdravlje

NAJAVE ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE: OVO BI NAS MOGLO OČEKIVATI U SEPTEMBRU!

SRBIJA – Ministar obrazovanja, znanosti i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da bi bilo pošteno da se Ministarstvo pripremi za održavanje internetske nastave u rujnu, jer ima dobru platformu i uvjete za ponovno pokretanje nastave iz kuće.
Današnjoj “Politici” rekao je da to još nije tema na sjednicama Kriznog štaba, ali da ga namjerava pokrenuti na sastanku tog tijela u srpnju i aktivnije se posvetiti tom pitanju.

“Već sam razradio planove za starije osnovnoškolce i srednjoškolce, s njima neće biti problema. Mogli bismo uvesti kombinirani režim poučavanja u okviru kojeg bi dio materijala naučili od kuće, i tek ponekad, podijeljeni u grupe, dolaze u obrazovne ustanove.” , rekao je Sarčević.
Dodao je da su veći drawback učenici od prvog do četvrtog razreda jer ne mogu biti sami kod kuće, pa je potrebno pripremiti više scenarija za njih.
Kad su u pitanju proslave maturanata, Šarčević kaže da im za sada nisu strogo zabranjeni, ali da bi bilo pametno suspendirati ih i maturanti izdržati bez slavlja barem još dva tjedna.
“Važno je da se studenti ne okupljaju još najmanje 15 dana, pa bi krajem srpnja i kolovoza trebali slaviti onoliko koliko žele. Ako nema više od 200 njih koji sada slave, bilo u zatvorenom ili na otvorenom, svi moraju nositi maske i biti Mislim da nitko ne bi želio takvo slavlje maturanata “, zaključio je Šarčević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *