Zabava

Oglasio se Novak Đoković

Nakon mučnih napada, ali uz to i raznih poruka pomoći iz susjedne Hrvatske, uslijedila je reakcija Novaka Đokovića.

Kasno je u Split stigla zastrašujuća poruka najboljem tenisaču planete Novaku Đokoviću. U žarištu ovog hrvatskog grada, na masi građevine, navedeno je: “Pucati u kantu to je naša želja. Dobrodošli iz Splita. Neka Bog pomogne. Đoković, šutirajte kantu.”

Veliki dio ostataka uzdigao se u Hrvatskoj zbog nečasnog, mračnog grafita. Mnogi su bili šokirani, pa je uslijedio brzi odgovor i zastrašujuća je poruka tog dana.

Nakon groznog slikanja u spreju u kojem opskurni tvorac želi sve krajnje grozno Novaku Đokoviću, pojavio se još jedan … Ovaj put u Zaboku, ali poruka je potpuno jedinstvena! Da budemo precizniji, jedna hrvatska dama uzela je kredu i komponirala se na razdjelniku u Zaboku:

“Živjeti dugo je naša želja. Dobrodošli iz Zaboka! Mnogo vam sam dužan”

Bilo je analiza iz oblasti sa srpskim teniserom, međutim, postoji puno više onih koji ga podupiru do krajnosti. U posljednje vrijeme iz cijele Hrvatske stižu poruke pomoći za najboljeg tenisera na planeti. Razni natjecatelji, otvorene figure, pisci, obožavatelji, ali osim toga, normalni pojedinci su ga čuvali.

Košarkaški klub Novak ponudio je podršku Novaku od najranijih startnih mjesta. Pioniri ovog hrvatskog kluba bili su zgroženi kad su u Splitu ugledali prezrelu sliku spreja. Odmah su odgovorili.

Nole im nije ostao dužan, on je Hrvatima odgovorio:

“Živio Zadar. Želim da uživate u svemu što vam život može ponuditi i hvala vam na dobrodošlici”, napisao je Novak u poruci.

Tako je on i naznačio koliko srca zaista ima …

 

BONUS

Teške bolesti, poput raka, teško je prepoznati odmah nakon početnih simptoma.

Zato se kod mnogih ljudi ova bolest dijagnosticira kasno, a postoji mogućnost da će bolest napredovati.

Ovo su najčešći simptomi koje ćete znati odmah.

U kasnijim fazama, rak bubrega može biti popraćen:

krv u urinu
stalna bol u bokovima ili leđima
gubitak apetita
gubitak težine
jak umor
nagle promjene tjelesne temperature
Glavni uzrok raka su genetske mutacije u stanicama, a mogu se naslijediti ili uzrokovati čimbenici okoliša poput razine kancerogena, posebno različitih elemenata duhanskog dima. Pušenje, uključujući čak i pasivno, povećava rizik od raka bubrega, jer filtriraju krv često zasićenu štetnim tvarima koje su ušle u tijelo kroz pluća.
Stariji ljudi, ali i pretili ljudi, pate od hipertenzije, limfoma ili ovisnosti o lijekovima protiv bolova, pripadaju skupini s povećanim rizikom od raka bubrega.

Pored jasnih simptoma bolesti postoje i skriveni koje obično zanemarujemo:

povišen krvni tlak
anemija
bol na lijevoj ili desnoj strani trbuha
natečeni zglobovi
u muškaraca može doći do oticanja vena oko desnog testisa.
Poteškoće s disanjem, osjećaj boli u kostima i iskašljavanje krvi također mogu ukazivati ​​na širenje raka na druge organe.

Te je vrste raka teško sistemski dijagnosticirati, uglavnom zbog položaja bubrega u tijelu. Međutim, važno je napomenuti da je izlječenje moguće.

Obično uključuje kirurško uklanjanje tkiva i naknadnu terapiju. Stopa preživljavanja ove bolesti relativno je visoka, čak i u starijih bolesnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *