Zdravlje

NE MORATE IĆI DOKTORU, MOŽETE I SAMI! Da Bi Izvadilii KRPELJA Potrebna Vam Je SAMO OVA NAMIRNICA KOJU SVI IMAMO U DOMAĆINSTVU

Kojim trikovima ne pribjegavamo da se riješimo krpelja.
Netko podmazuje zahvaćeno područje suncokretovim uljem, netko ga trlja sapunom, a netko uklanja pincetom. Netko savjetuje podmazivanje mjesta ugriza acetonom, što, usput, ne bi trebalo učiniti.
Jedan jednostavan i učinkovit način uklanjanja krpelja naučio sam sasvim slučajno. Jednog dana, na putu do vikendice, sreo sam staru seosku učiteljicu, koja mi je pričala o njenoj pouzdanoj metodi.
Mjesto gdje se krpelj zaglavio treba posipati sitnom solju, a na vrh staviti komad vlažne pamučne vune.
žena je sa sigurnošću tvrdila da će za 20-30 minuta (a možda i prije) krpelj sam izaći na površinu tijela.
Nakon toga, samo ga morate staviti u kutiju i odnijeti u laboratorij kako bi se utvrdilo da nije nositelj poliomielitisa ili encefalitisa (prema statistikama, na svakih 10 krpelja može se zaraziti 1).
Kako ukloniti krpelje uz pomoć obične soli
Ako nemate pri ruci krpelja i komaraca prije izlaska u prirodu, možete ga pripremiti sami:
stavite 25 g klinčića u 200 ml kipuće vode, kuhajte oko 15 minuta, ohladite i dodajte 2 žlice alkohola.
Nanesite ovo rješenje na sebe i svog ljubimca prije odlaska. Autorica tvrdi da 10 godina nije iz šume donijela ni jedan krpelj, ni na sebi niti na svom psu.
Ako nemate vremena za pripremu ovog rješenja, možete koristiti kupljeno ulje klinčića, razrijeđeno vodom – nekoliko kapi na litru vode. Miris klinčića ne podnosi se ni komarcima.
Ako se bojite da sami uklonite krpelj, bolje je potražiti liječničku pomoć.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *